Vårt ströbröd tillverkas hantverksmässigt i Bayern. Det gräddas utan tillsatta enzymer eller annat tjafs, och får till sist smak av passande aromatiska örter och kryddor.
På så sätt blir det rejäl fart på smakerna i pannan … eller där du önskar.

Vårt bayerska Smula kan du använda till många olika rätter: Stekt kyckling, schnitzel eller till panerade grönsaker som du steker eller friterar krispiga, till raclette och naturligtvis för att ge extra smak åt färsbiffar och vegetariska biffar. Alltid med ett riktigt smakrikt resultat!

Vi har naturligtvis också riktigt bra recept med Smula till dig:
Underbart goda friterade kycklingklubbor und köstliche Alpen Veggies!

Friterad kyckling

Tid 45 min 4 personer
 • 1 kyckling eller ca 1 kg kycklingdelar
 • 2 ägg
 • ca 80 g mjöl
 • 200 g Herbaria Smula bayersk
 • oraffinerat bergsalt
 • ca 1 l neutral olja (t.ex. solrosolja)
 • 1 knippe slätbladig persilja
 • 1 ekologisk citron

Schnitzeltips

Det smakar också gott med panerad schnitzel: Krispig bayersk Smula-panering till en schnitzel som påminner om skidsmestrar i Alperna eller schnitzel med Medelhavs-smula serverad med tomatsås och pasta – eller varför inte italiensk fylld och bakad potatis.
 1. Stycka kycklingen i 8 delar: Skär först loss filéerna med två snitt på var sida av bröstbenet. Dela bröstfiléerna mitt på. Skär loss vingarna i leden så att den innersta delen sitter kvar på bröstbiten. Skär loss hela låret, och skär därefter loss klubban mitt i leden. Frys antingen in skrovet så att du senare kan koka buljong på det eller dela och lägg det med lite soppgrönsaker och några örter i en kastrull och koka direkt en buljong som du kan frysa in.
 2. Vispa äggen lätt med en gaffel i en djup tallrik. Häll upp mjöl och Herbaria Smula bayerskt i var sin tallrik. Salta kycklingdelarna och vänd dem i mjöl så att de precis täcks. Doppa i äggvispet och sist i Smula.
 3. Häll oljan i en stor stekpanna med hög kant och hetta upp den till ca 140 grader (en brödbit som läggs i oljan friteras och får långsamt en brun yta). Lägg ner kycklingbitarna och låt dem sakta bli gyllenbruna, det tar ca 15–20 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Lägg kycklingbitarna på hushållspapper som suger upp överflödigt fett. Fritera bitar av persiljan i oljan. Servera med citronklyftor, lingon, sallad och t.ex. potatis.